Skróty klawiszowe:

Pokaż moduł: Skróty klawiszowe.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Dowiedz się więcej...

Logo: Projekty UE.

Aktualności

Kulinarne trofea

Wioleta Flak z Zespołu Szkół im. T. Kościuszki upiekła najlepszy mazurek wielkanocny  i zdobyła pierwsze miejsce w konkursie w ramach wydarzenia  XII Święto Palmy Wielkanocnej w Częstochowie. Natomiast Klaudia Tkacz z tej samej szkoły w Wiśle zdobyła I wyróżnienie w konkursie „Gotuj z pasją” w kategorii "Ja za barem". Uczniów przygotowywała nauczyciel Marzenna Lesiak. Gratulujemy!

Wioleta uczy się w IV klasie Technikum Gastronomicznego. W dniu 13 kwietnia wspólnie z Darią Salamon z tej samej szkoły pod okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych Marzenna Lesiak wystartowały w konkursie w „Na świątecznego mazurka i wielkanocną babę” organizowanym przy okazji jarmarku świątecznego w III Alei. Organizatorem imprezy jest Częstochowska Organizacja Turystyczna. - Gratuluję uczennicom startu i jestem z nich dumna – mówi Marzenna Lesiak.

Kilka dni wcześniej (10.04.) uczniowie Zespołu Szkół im. T. Kościuszki brali udział w organizowanym po raz dziewiąty Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych „Gotuj z pasją”. W kategorii kucharz wystartowała Kamila Krzyczmonik, natomiast Klaudia Tkacz i Maciek Szewczyk walczyli w kategorii „Ja za barem”.  .
- K. Tkacz wróciła z I wyróżnieniem. Start w każdym konkursie wymaga  pomysłowości i zaangażowania – dodaje M. Lesiak.

 

16

KWI

2019

6431

razy

czytano