Kulinarne trofea
Wioleta Flak z Zespołu Szkół im. T. Kościuszki upiekła najlepszy mazurek wielkanocny i zdobyła pierwsze miejsce w konkursie w ramach wydarzenia XII Święto Palmy Wielkanocnej w Częstochowie. Natomiast Klaudia Tkacz z tej samej szkoły w Wiśle zdobyła I wyróżnienie w konkursie „Gotuj z pasją” w kategorii "Ja za barem". Uczniów przygotowywała nauczyciel Marzenna Lesiak. Gratulujemy!
Wioleta uczy się w IV klasie Technikum Gastronomicznego. W dniu 13 kwietnia wspólnie z Darią Salamon z tej samej szkoły pod okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych Marzenna Lesiak wystartowały w konkursie w „Na świątecznego mazurka i wielkanocną babę” organizowanym przy okazji jarmarku świątecznego w III Alei. Organizatorem imprezy jest Częstochowska Organizacja Turystyczna. - Gratuluję uczennicom startu i jestem z nich dumna – mówi Marzenna Lesiak.
Kilka dni wcześniej (10.04.) uczniowie Zespołu Szkół im. T. Kościuszki brali udział w organizowanym po raz dziewiąty Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych „Gotuj z pasją”. W kategorii kucharz wystartowała Kamila Krzyczmonik, natomiast Klaudia Tkacz i Maciek Szewczyk walczyli w kategorii „Ja za barem”. .
- K. Tkacz wróciła z I wyróżnieniem. Start w każdym konkursie wymaga pomysłowości i zaangażowania – dodaje M. Lesiak.
16
KWI
2019
6744
razy
czytano