Skróty klawiszowe:

Pokaż moduł: Skróty klawiszowe.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Dowiedz się więcej...

Logo: Projekty UE.

Aktualności

Kulinarne warsztaty

Kulinarne warsztaty

Kuchnie różnych narodów i owoce morza  - poznawano w  w ZS im T. Kościuszki w Żarkach w ramach warsztatów kulinarnych z Śląską Wyższą Szkołą Medyczną z Katowic. Uczestniczyli w nich uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Uczniowie przygotowali wykwintne dania kuchni japońskiej, indyjskiej, gruzińskiej, francuskiej, włoskiej, hiszpańskiej, angielskiej i polskiej. Na stole znalazły się: suszi – kuchnia japońska,  badridżani- kuchnia gruzińska, , mango lassi – kuchnia indyjska , mule – kuchnia francuska,  bataty w wydaniu wytrawnym – kuchnia hiszpańska, szarlotka po włosku – kuchnia włoska, browni – kuchnia angielska, zupa brokułowa – kuchnia polska
Warsztaty przeprowadziły dr Iwona Zieleń-Zynek i dr Joanna Kowalska inicjatorkami i organizatorami warsztatów   są Jolanta Dyllus i Marzenna Lesiak. Kolejne warsztaty przeprowadzone będą w klasach czwartych i trzecich technikum żywienia i w technikum hotelarskim.

 

08

PAŹ

2020

509

razy

czytano