Dania kuchni żydowskiej w Karczmie Wiejskiej w Żarkach.
- Zmiana karty wyszła spontanicznie. Co raz więcej klientów pyta się o dania żydowskie, dlatego postanowiliśmy wprowadzić ich kilka. Gęsię żołądki czy cymes są nie tylko bardzo smaczne, ale wzbudzają zainteresowanie gości, którzy z chęcią ich kosztują – tłumaczą właściciele.
Nowej ofercie w menu jest poświęcona jedna karta o nazwie: Żarecka Kuchnia Żydowska. W ofercie znajdziemy:
Pstrąga po Żydowsku - migdałami blanszowanymi, rodzynkami, orzechami i miodem,
Cymes - ozór wołowy w sosie musztardowo-miodowym,
Gęsią szyję - faszerowana wątróbką, siekaną cielęciną i kaszą podana na tłuszczu gęsim z cebulą
Gęsie żołądki - gotowane na miękko podane na tłuszczu gęsim z czosnkiem
Kaczkę Cadyka - filet z kaczki z karmelizowanymi gruszkami podane na sosie winno -miodowym
Kreplach - pierogi z serem i ziemniakami opiekane na tłuszczu gęsim
Koszt obiadu zaczyna się już od 15 zł. Na wcześniejsze zamówienie dla grup zorganizowanych powyżej 10 osób Karczma Wiejska proponuje czulent oraz zniżki.
(przygotowała: Katarzyna Kulińska-Pluta, Justyna Hajduśkiewicz, fot. Justyna Hajduśkiewicz)
27
LUT
2012
1849
razy
czytano