Skróty klawiszowe:

Pokaż moduł: Skróty klawiszowe.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Dowiedz się więcej...

Logo: Projekty UE.

Aktualności

PODPROGRAM 2018. Efekty

PODPROGRAM 2018. Efekty

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Żarkach z terenu województwa śląskiego, w powiecie myszkowskim gminie Żarki przy współpracy Bankiem Żywności w Częstochowie realizowała/ło Program peracyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
•    warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
•    skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
•    mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
•    mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
•    cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
•    tłuszcze (olej rzepakowy),
•    dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 529 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego, powiecie myszkowskim, gminie Żarki .
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
 24,06095  ton żywności,
 529 paczek żywnościowych.
4. W ramach Podprogramu 2018 dla 20 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 20 uczestników
• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 20 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

 

06

SIE

2019

295

razy

czytano